Facebook

4 Haziran 2011 Cumartesi

Hangi Tene Hangi Saç Rengi

Saç boyalarının engin renk skalası başını döndürebilir. İşte seçimlerini daraltmanın yöntemi; Önce doğal saç renginden üç renk açık ya da koyu renk belirle. Sonrada ten rengini göz önüne alarak sana en çok yakışacak tonu bul (sıcak, soğuk, natürel)
Açık ten: Yüzünde genelde pembe tonlar varsa, saç rengin bunu vurgulamak yerine dengeleyebilmeli. İçinde “küllü” kelimesi geçen soğuk tonları tercih etmelisin.

Buğday ten: Buğday rengin alt tonları yeşildir. Bu nedenle soğuk ve küllü tonlar, hasta ve soluk görünmene yol açabilir. İçinde” altın” kelimesi geçen sıcak tonları uygulamalısın.
Koyu ten: Esmer rengin alt tonları küllü renklerdir. Bu yüzden içinde “altın” kelimesi geçen sıcak renk tonları tercih edilmeli. Kumral tonlar içinden koyu olanları seçmelisin. Eğer saç rengini fazla açmaya kalkarsan, sıcak bir ton elde etmekten ziyade rengin sırıttığını göreceksin. B unun istisnası ela, mavi ya da yeşil gözlü esmer kadınlar. Onlar saç rengini açmakta serbest.
Cilt renginden emin değil misin?
O zaman natürel bir ton seçmelisin. Ambalajda rengin natürelliği belirtilmiş olmalı, isminde “sıcak” ya da “soğuk” gibi sıfatlar yer almamalı. Rita Hazan, natürel tonların ne altınımsı ne de küllü olduğunu söylüyor. Bu boyalar, saçın doğal rengiyle kolayca kaynaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder